Rabac - biser Kvarnerskog zaljeva

Tamo gdje se brežuljci spajaju s morem, smjestio se raj za Vas i Vašu obitelj- Rabac. Malo mjesto u dnu uvale obiluje prekrasnim šljunčanim plažama idealnim za stvaranje nezaboravnih trenutaka.

P9294664

O Rapcu

S jedne strane očarat će Vas kristalno čisto morsko plavetnilo, a s druge strane uživati ćete u bogatstvu zelenila i opojnom mirisu borova i lavande. Duž cijelo mjesto prostiru se duge šetnice, kojima uvečer možete uživati u romantičnim trenucima uz Vaše voljene. 


Dsc_0173

Razglednica iz prošlosti Rapca

Zavirimo malo u prošlost ovog malog mjestašca, koji je danas jedno od najvećih turističkih središta na istočnoj obali Istre. Kako je malo ribarsko mjesto postalo poznata turistička destinacija?


P1010191

Plaže i more Rapca

U Rapcu se nalaze prekrasne šljunčane plaže, od kojih su 4 dobitnice "plave zastave"

Rabac-u-pokretu

Rabac u pokretu

Za ljubitelje aktivnog odmora Rabac nudi mnoštvo mogućnosti. Brojni teniski tereni s mogućnošću iznajmljivanja opreme, stolovi za stolni tenis, igrališta za odbojku na pijesku, i ostalo samo su dio sportske ponude.

Riba

Rabačka gastro simfonija

Gastronomska ponuda jedan je od aduta rabačkog gostoprimstva. Kao što se često kaže, vrhunac dobrog odmora su dobro jelo i piće.

Zabava-rabac-labin

Zabava u Rapcu i Labinu

Ljeti zabave i kulturne ponude u Labinu i Rapcu ne nedostaje. Povorka ljetnog karnevala u kojoj sudjeluju mnoge skupine maskiranih, jedna je od glavnih atrakcija Rapca. Na rivi se održavaju razni koncerti gradskog orkestra i gostiju, a redovito se održava i gastro manifestacija "Ca su kuhale naše noni" pri čemu imate priliku kušati brojne tradicionalne specijalitete.